2 september 2018
12:00

Real Maskin BK

Dramatiskt när GaFF slog Real Maskin

Istället för söndagsbrunch blev det söndagsmatch och match mot ett Real Maskin som satsar hårt på att kliva över det i år höga strecket(lag 9-12 åker ur). En match som med andra ord gällde mycket för båda lagen.
Flera spelare hade spenderat lördagen med olika aktiviteter, där kanske fotbollsturnering en hel dag följt av alkohol stack ut mest. Lite lojt under uppvärmningen.
Vi ställde upp med följande lag: Philip - Ali, Olsson, Jojje, Glenn - Richard, Larsson, Saman - Hoang, Tobbe, Oliver
Avgörare: Robin, Itian, Törnkvist, Rinman, Tommy

FÖRSTA HALVLEK
Vi hittar ganska så snabbt sätt att såra Maskinen. Tobbe är igenom helt ren 3 gånger, men Kitterfeldt avvärjer och en boll går i ribban efter en snygg lyftning. Tobbe har också en nick på Olivers hörna som nickas över i bra läge, ett läge som skulle upprepas senare i matchen.
I minut 27 så spelar Hoang ut bollen till Oliver som lägger en fin boll längs marken till Tobbe, som får en dålig touch men jobbar tillbaka bollen och avslutar 3 ggr, till slut så ligger bollen innanför mållinjen tillsammans med Löfgren, 1-0!
Real börjar tappa humöret helt och fokuserar mycket på domaren. Bästa och enda bra chansen dom vaskar fram i första är på en hörna där vi lyckas blocka skottet.
En halvlek där vi skapar tillräckligt för att leda med 3-4 bollar, men samtidigt så går det lite för långsamt och vi gör enkla individuella misstag ibland.

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek börjar med att vi missar ett friläge till då Robin är igenom. Vi har även ett inlägg från Oliver som rullar förbi samtliga spelare i straffområdet. Inget mål och i minut 52 så har Real någon form av anfall där bollen studsar både på GaFF och Realfötter innan Sebastian Engström får en kanonträff otagbart för Philip, 1-1! En kalldusch men också typiskt när man inte avgör matchen framåt.
Nu blir matchbilden mer jämn och handlar mycket om kamp. Jojje blir varnad när han kommer försent in en duell. Det blir ett avbrott på flera minuter där Realspelare och Realledare ifrågasätter domarens synförmåga. 4 minuter senare så får Oliver en varning för att ha skjutit iväg bollen. I samma minut så är Tobbe igenom på djupet och slår in en boll som Robin kampar in i mål, 2-1!
6 minuter senare så uppstår en situation inte helt olik Reals första mål, ett långskott och pang, 2-2!
Det dröjer dock bara ett par minuter innan vi får en dubbelhörna, den andra felaktig, där Ali slår en fin hörna som Tobbe når högst på och skarvar in i bortre, 3-2! Snyggt!
Spännande sista 10 där Real får en utvisning med 3 minuter kvar, Rött kort Real! Det sista som händer är att Real får en frispark som slås in framför mål och slutligen hamnar i ribban!

SAMMANFATTNING
Hade vi gjort mål på i alla fall hälften av lägena i första så hade matchbilden i andra definitivt varit annorlunda. Nu gjorde vi inte det och får till slut vara glada att vi kammar hem 3 poäng. Ingen toppinsats även om det är rättvist med en hemmaseger.
Real visade glöd, och kan dom bara fokusera på rätt saker så kommer man absolut plocka en del segrar i höst.
Vi är nöjda med vinsten och våran 12:e raka tävlingsmatch utan förlust!

Matchens GaFFlar:

Tobbe: Inblandad i alla tre målen. Visar genombrottsstyrka och är svår att få tag i på djupet. Dessutom farlig på huvudet numera(?!)

Ali: Inte jättemycket att göra bakåt, men löste det mesta. Intressant offensivt och borde fått fler bollar. Fin hörna till målet.

Oliver: Alltid spelbar. Nästan alltid rätt beslut. Borde utnyttjats ännu mer.